Competences

Sectoren

Semi-industrieel

De semi-industriële sector is sterk vertegenwoordigd in zowel Antwerpen-Borgerhout (Imobe Semi-Industrieel), Antwerpen-Merksem (Vaartkaai), Mechelen (Coberna Semi-Industrieel) als in Willebroek (Antwerp South Logistics en De Wille). Het dynamisch werkklimaat en de flexibiliteit per vierkante meter die wij hanteren, maken onze bedrijvenparken heel aantrekkelijk voor kmo’s. Op die manier spelen we vlot in op de voortdurend veranderende wereld. The proof is in the pudding: de systematisch hoge bezettingsgraad van onze ruimtes bewijst dat onze aanpak werkt.

Kantoren

Bereikbaarheid is een van de belangrijkste factoren voor een kantoorlocatie. Daarom kozen wij om in Mechelen en Antwerpen kantoorprojecten in eigen beheer te realiseren. Onze kantoren onderscheiden zich door hun veelzijdigheid en de ruime ondergrondse parkeermogelijkheid. De ruimtes zijn zo ontworpen dat ze flexibel in te delen zijn. Dat betekent dat zowel kleinschalige scale-ups als overheidsdiensten en regionale zetels van multinationals bij ons terechtkunnen. Daarenboven hebben onze kantoorgebouwen een tijdloze uitstraling: de omhullende constructie is opgebouwd uit onderhoudsarme maar hoogkwalitatieve, duurzame materialen.

Logistiek

Antwerp South Logistics is een hypermodern logistiek complex van meer dan 95.000 m2. De ruimtes zijn hoog, hebben een grote vrije overspanning en kunnen een maximale vloerbelasting torsen. Door de ligging en ontsluiting vlak aan de A12, is het complex het stralende middelpunt van de logistieke hotspot Willebroek.

Asset management

Asset management is een integraal onderdeel van onze dagelijkse werking. Het bouwt verder op ervaringen en expertise die we opdoen in property management. Daarom organiseren we bij Group Bernaerts ons asset management zelf en rapporteren we rechtstreeks aan onze stakeholders. We handelen volgens internationale standaarden, wat maakt dat we goed afgestemd zijn op de internationale vastgoedfinancieringsmarkt. Die strategie draagt bij tot de verwezenlijking van onze groeiambitie.

Property management

Wij staan in voor ons eigen vastgoedbeheer, waaronder ook de verhuur en verkoop van projecten. Dat ligt in lijn met onze filosofie en de waarden van onze bedrijfscultuur. Hoewel we een uitstekende verstandhouding hebben met verschillende gerenommeerde makelaarskantoren, vinden we het toch belangrijk om rechtstreeks in contact te blijven met de gebruikersmarkt. Zo blijven we op de hoogte van iedere evolutie.

Onze huurders zijn de spil van onze werking, daarom werken we voortdurend aan nieuwe concepten en initiatieven die hen motiveren om zich langdurig aan ons te binden. Bovendien optimaliseren we de kosten van huisvesting door te verhuren op lange termijn.

Ontwikkeling

Bij Group Bernaerts hebben we onze portefeuille zelf ontwikkeld en opgebouwd. Daar kwamen zowel risico’s als een gefaseerde uitrol in lijn met de commercialisatie van het project bij kijken. Dankzij die aanpak kennen we ons aanbod door en door en zijn we erin geslaagd om een vrij voorspelbaar ontwikkelingstraject neer te zetten en het aantal onverwachte verrassingen te beperken.

We beschikken over een ruime grondbank met een uitgebreide selectie grondposities. Ieder project wordt aangestuurd door een bouwteam en zorgvuldig uitgekozen leveranciers. Zo kunnen we efficiënt, op korte termijn en op basis van een transparante tijdlijn projecten realiseren.